Farvel til 2011 goddag til 2012!!!


 

Endnu et år er gået. Endnu engang har det gamle år været fyldt med begivenheder og udfordringer og endnu engang vil vi byde det nye år velkommen - men først et tilbageblik på det gamle år.

Vinteren 2010/2011 og dermed starten på 2011 var endnu engang fyldt med sne og kulde. Alligevel blev året skudt i gang med en aktiv stævnesæson og mange flotte placeringer og sejre er det blevet til i 2011 for vores Lundemarksgård ponyer og afkom - Vi er stolte af jer alle hver og én!!

Vores dejlige avlshoppe Lady opnåede med Caroline i sadlen at blive B-pony og det endda i deres første start i PRI hvor de fik 67% og en flot 1. plads. Ekvipagen startede også deres første landsstævne og sluttede flot midt i klassen i en stor klasse med alle kategorier. I starten af året startede Caroline & Favorit deres første 'store tur' og siden er det blevet til flere placeringer på landsplan og ved årets sidste landsstævne blev Favorit A-pony!!

 

Billede 1: Lady & Caroline                                                Billede 2: Favorit & Caroline

En anden ekvipage skal også nævnes her - nemlig Layout & Sara - der for alvor fik givet de store heste baghjul i de høje dressurklasser. Dermed blev det til utallige placeringer og sejre i LA1-LA6 dressur for heste til C-stævner - senest vandt de LA4 og LA6 med 78% og 77%. I 2012 bliver Layout lånt ud til Caroline, som skal vise ham frem på ponybanerne i hendes sidste 3 ponyår - Vi glæder os til at de to lærer hinanden at kende og kan få nogle dejlige år sammen.

   

Billede 1: Sara & Layout ved én af deres sejre                                Billede 2: Caroline & Layout danner makkerpar i 2012

Til ØDM havde vi fra Lundemarksgård utallige dygtige ponyer og piger - men nævnes skal dog Sara & Layout der efter lørdagens ridt kunne prale af titlen som Øst Dansk Mester 2011, efter overlegent at have vundet begge afdelinger.

Billede: Sara & Layout - Øst Danske Mestre i dressur 2011

I starten af marts var der hingstekåring i Ikast og vores hingst - Lundemarksgårds Hokus Pokus - scorede det højeste gangartsgennemsnit og vores charmetrold var dermed færdigkåret:)

DSP havde i år valgt at åbne deres championater for alle ponyavlsforbund og fra Lundemarksgård tog vi afsted til Team Cabe med Trine/Hokus i 5 års spring og Sara/Layout i 6 års dressur. Begge hingste og deres piger kunne bagefter kalde sig mestre og iføre sig vinderdækkenerne!!:)

 

Billede 1: Trine & Hokus - Vinder af 5 års spring for DSP                    Billede 2: Sara & Layout - Vinder af 6 års dressur for DSP

I 2011 fik vi på Lundemarksgård to føl - to dejlige hoppeføl efter vores egen Layout. Lundemarksgårds Aura Ophelia efter Hera & Lundemarksgårds Figne efter Iris. I slutningen af året kom også Sannes nye hest - Hold Af Firfod - et dejligt hoppeføl efter Angrib Firfod og dermed barnebarn til Sannes gamle hest Amalfi.

  

Billede 1: Lundemarksgårds Aura Ophelia                                            Billede 2: Lundemarksgårds Figne

Layouts åringer viste i 2011 at de har stort potentiale, da Dalgården fik 2 x 23 point til deres Layout-afkom - Vi glæder os meget til at se hvordan disse to og alle de andre Layout-afkom udvikler sig i de kommende år:)

Billede: Dalgårdens Lavita e. Lundemarksgårds Layout

I 2011 kom 'Lille Fie', hendes lillesøster Ida og hendes forældre Heidi og Lars til gården med deres kat. III Lucky. Efter et par måneder på gården besluttede familien dog at Lucky skulle sælges og dermed gik jagten på en større pony dog i gang og 'Lille Fie' og resten af familien faldt vist med det samme for den dejlige New Forest vallak - Roløkke Cornichon (i daglig tale Agurk) - og i efteråret blev han stolt ført til Lundemarksgård. I september sagde vi farvel til Emilie som red Marie - Emilie havde været på gården i 1½ år og da hun skulle starte på Handelskolen blev tiden for knap til at ride. 1. december sagde vi også farvel til Nanna & hendes mor Tenna, der besluttede at flytte til Soldal, hvor Tennas veninde Karina bor. Nanna kommer dog stadig på Lundemarksgård og får undervisning i dressur af Sanne.

Billede: Ida (Lille Fies lillesøster) & Agurk

Flere ponyer har fået nye ejere og glæder nu nye piger. Cappuccino blev i april solgt til Freja og hendes mor Beth og flyttede til Bøgelund i Køge. Lucifer flyttede til Glumsø til sin Cecilie & Viol flyttede til Jylland til 10 årige Anne i Tjæreborg. Vi har efterfølgende hørt fra alle de nye ejere og de er alle meget glade for deres Lundemarksgård-pony og har allerede haft mange dejlige oplevelser og stunder med dem. Vi glæder os til at følge jer fremover og vil ved samme lejligheder takke alle de dejlige ponyejere der skriver og sender billeder og fortæller om stort og småt - Vi er meget glade for at følge med i jeres liv med jeres Lundemarksgård-ponyer:)

   

Billede 1: Freja & Cappuccino                                                        Billede 2: Cecilie & Lucifer

Billede: Sara & Viol (da vi desværre ikke har fået noget af Anne & Viol endnu)

I august 2011 kom Copyright til Lundemarksgård igen og Sanne, som red ham som 4 års, begyndte ride ham igen og nåede at starte et enkelt stævne inden Catarina begyndte at ride ham, så han kunne komme ud på ponybanerne. Copyright bliver sat til salg i 2012 når stævnesæsonen er kommet i gang og Han og Catarina har fået startet lidt flere stævner sammen.

 

Billede 1: Sanne & Copy til Championaterne 2011                            Billede 2: Catarina & Copy til deres første stævne

I 2011 var også året hvor Daniella & Fie blev konfirmeret og traditionen tro havde vi selvfølgelig stillet op med ponyer foran kirken da de kom ud - Pigerne blev meget glade for at se ponyerne og fejrede senere på sommeren dette ved at invitere alle i stalden til at se den dvd alle pigerne på Lundemarksgård havde lavet til dem og med godter i sadelrummet.

 

Billede 1: Daniella & Thantelle                                    Billede 2: Fie & Saga

Ikke mindre end 4 klubmestre i dressur kunne vi prale af i 2011. I KØR var det Catarina & Sol, i VAL for pony var det Sofie & Scarlet og for hest Sara & Layout og I ØSR var det Fie & Saga - Tillykke til jer alle:)

 

Billede 1: Catarina & Sol - Klubmestre dressur pony KØR 2011                    Billede 2: Sofie & Scarlet - Klubmestre dressur pony VAL 2011

 

Billede 1: Sara & Layout - Klubmestre hest dressur VAL 2011                    Billede 2: Fie & Saga - Klubmestre pony dressur ØSR 2011

Traditionen tro var vi naturligvis på Roskilde Dyrskue første weekend i juni. Her havde vi Hera & Aura med i følhoppeholdet og hun blev da også belønnet med fløjpladsen, 23 point og ærespræmie. Derudover havde vi 2 årige Prada med og også hun viste sig fra sin bedste side og fik flotte 22. point og gik reservefløj i sit hold.

 

Billede 1: Lundemarksgårds Hera Ophelia & Lundemarksgårds Aura Ophelia                                Billede 2: Lundemarksgårds Prada

I Harry Potter showet var Kasper/Kamille, Fie/Saga, Sofie/Scarlet & Catarina/Sol med og de viste at de selv på en fyldt og larmende dyrskueplads kunne holde overblikket og vise sig flot frem.

Billeder: Fra venstre: Kasper/Kamille, Catarina/Sol, Sofie/Scarlet & Fie/Saga

I September blev der afholdt championater og her vandt Layout og Sara 6 års championatet i dressur, mens Caroline og Lady snuppede det nye 7 års og ældre championat i dressur. Bronzemedalje-klassen blev vundet af Sanne/Copyright, mens også Saga/Fie & Pandora/Lille Trine også erhvervede sig en bronzemedalje. I Sølvmedaljeklassen sikrede både Lady/Caroline, C.Ance/Cecilie & Copyright/Sanne sig en sølvmedalje, mens Hero/Frida fik en guldmedalje i denne klasse.

 

Billede: Lady & Caroline vandt 7 års og ældre dressurchampionat

 

Billede 1: Cecilie & C.Ance opnåede sølvmedalje i dressur                        Billede 2: Sanne & Copyright opnåede både bronze- og sølvmedalje i dressur

 

Billeder: Fra venstre: Lille Trine/Pandora & Fie/Saga, der begge opnåede bronzemedalje i dressur

Billede: Sara & Layout vandt 6 års dressurchampionat

 

I 2012 kan vi glæde os til mange ting - blandt andet glæder vi os til at se hvad resultaterne bliver af de føl vi skal have i 2012. Vi venter selv føl efter Marie & Hokus - dette bliver vores første Hokus føl. Zenia er sat i fol med Casir Ask og laver dermed en helbror/søster til Zobét. I 2011 fik Hera en dejlig hoppe med Layout og vi besluttede derfor at prøve denne kombination igen og derfor venter vi en helbror/søster til Aura. Tom, Lilli & Lille Julie har ligeledes sat Scarlet i fol med Layout - Vi glæder os til at se og følge de nye skud på stammen:)

Hermed tager vi afsked med 2011 og siger velkommen til 2012 og vi glæder os til at prøve kræfter med det nye år!